TUMEF İstanbul İl Başkanı Nejdet Ertiyaki Basın Açıklaması Yaptı

0
167

Uyuşturucu‘ya karşı mücadele eden ve konuyla alakalı aileleri bilinçlerden STK’lardan olan TUMEF ( Toplumsal Uyuşturucuyla Mücadele Federasyonu ) bir basın açıklaması yaptı.

- Reklam -

İşte O Basın açıklaması ;

TUMED ( Toplumsal Uyuşturucuyla Mücadele Derneği ) olarak Sayın Genel Başkanımız Cemal Olgun tarafından 2018 yılında Samsun İlkadım’da kurulmuştur. 36 İl ve ilçelerde derneğimiz faal durumda olup daha sonraki süreçte TUMEF ismini alıp Federasyon kimliğine kavuşmuştur.

Kurulma amacımız ; İnsanları dışlamak, ispiyonlamak v.b durumlar olmayıp, aksine topluma kazandırmak, iş imkanları sağlamak, sağlıklı yaşama teşvik etmek, toplum içerisinde birer birey olduklarını hissettirmektir.

Okullarımıza kadar girmiş olan uyuşturucu’nun kullanım yaşı ise 12’ye kadar düşmüştür. TUMEF, Kartal İlçemizde de faaliyete geçtikten sonra 20 mahalle de bulunan muhtarlarımızla iletişim kurup okullarımızda genel anlamda konferans ve seminerler düzenleyeceğiz. Elbette burada Kartal’ın mülki amiri olan Kaymakamımız ve İlçe Emniyet Müdürümüzün bilgileri dahilinde ve yetkileriyle hizmet vereceğiz.

Son altı yılda uyuşturucudan 4000 civarında insanımız hayatını kaybetmiş olup, bundan dolayı yuvalarını kaybetmiş aileler günden güne rakamsal değerlerde artış göstermektedir. Tedavi merkezlerinde tedavi gören Bağımlı sayısı 2018 yılında 3024 kişi olup, %54.5’i daha önce de tedavi görmüştür.

Bağımlıların tedavi gördüğü rehabilitasyon merkezlerine uyuşturucu satıcıları sızmakta ve satış yapmaktadır. Bu merkezlerde ve çevresinde emniyet birimlerimize bildirimlerde bulunacağız. İstanbul’da yatarak ve ayakta tedavi gören bağımlı sayıları da günden güne artmaktadır.

TUMEF İstanbul İl Başkanı

Nejdet Ertiyaki